Monday, January 18, 2010

Back to business

Veckan började som förra veckan, inga lektioner. Inte för att jag inte har lektioner utan för att min lärare inte kunde komma till vårt seminarium. Imorgon är det dock fullt upp hela förmiddagen:

09.30-10.30 : Corporate social responsibility (sem.)
10.30-12.30: Airport management (föreläsning)
12.30-13.30: Strategic brand management (sem.)
Lunch
14.30-15.30: Consumer behavior (sem.)

Jag har organiserat mina papper lite för att få en bättre överblick, men det är svårt att veta hur jag ska lägga upp pluggandet på bästa sätt. När kurserna innehåller mycket grupparbeten blir det ännu svårare att veta hur/när allt ska hinnas med. Det ska bli intressant att se vad jag hamnar i för grupper imorgon, en hongkongtjej har redan "paxat" mig så jag vet att jag inte är helt ensam på första seminariet iallafall.

Till lunch var vi 10 pers tror jag som åt dim sum vilket innebär att gruppen beställer in massa olika rätter tillsammans. Jag och en kille från Amsterdam kom överens om att testa kycklingfötter- men det gick inte. Vi tog en varsin fot och bet lite i den, det räckte för oss. Sen lurade samma kille mig och Salla att det vi åt (eller rättare sagt spottade ut) var gristryne...vi vet fortfarande inte riktigt vad det var vi åt. Annars var det mesta riktigt gott! Det är andra gången jag provat på dim sum och varje gång har jag fått testa nya maträtter. Det är rätt så bra pris också, vi betalade 30 kronor per person idag.

Om ni går in på wikipedia ser ni en bild på hur det kan se ut. De vita bollarna/knytena i högrahörnet är jättegoda, de innehåller bbq-kött. Jag har tyvärr inga egna kort på hur det kan se ut tyvärr. Det står på wikipedia att det ofta serveras med te, ALLT serveras med te eller varmt vatten här. Och ibland är det inte meningen att man ska dricka det varma teet, utan doppa pinnarna och risskeden i för att rengöra dem.

1 comment: